fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović čestitao Bajdenu stupanje na dužnost

Đukanović čestitao Bajdenu stupanje na dužnost

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozefu Bajdenu stupanje na dužnost, poručujući da će u Crnoj Gori imati iskrenog prijatelja.

„Vaša dokazana privrženost transatlantskom zajedništvu, decenijska upućenost u složenost odnosa s obje strane Atlantika i procese na globalnom planu i snažna vjera u međunarodnu saradnju i multilateralizam, ulivaju nadu da samo udruženi na temeljima zajedničkih tekovina i vrijednosti demokratije možemo nastaviti da gradimo slobodan i bezbjedan bolji svijet“, navodi se u čestitki.

Đukanović je poručio Bajdenu da će u Crnoj Gori imati iskrenog prijatelja.

“I u okviru naših potencijala pouzdanog partnera i odgovornog saveznika, kao i stabilnog regionalnog aktera u suočavanju i iznalaženju odgovora na kompleksne globalne izazove i otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu”, naveo je Đukanović.

On je kazao da se raduje novim susretima sa Bajdenom, nastavku uspješne saradnje utemeljene na odnosima međusobnog povjerenja izgrađenog u vremenu traumatičnih događaja i promjena u regionu.

„Kao i jačanju više od 140 godina dugih međudržavnih i diplomatskih veza Crne Gore i SAD-a, na dobrobit svih crnogorskih i američkih građana“, kazao je Đukanović.

Najčitanije