fbpx
NaslovnicaCrna GoraZoronjić: Rezolucija o Srebrenici manipulacija i lažno moralisanje

Zoronjić: Rezolucija o Srebrenici manipulacija i lažno moralisanje

Podgorica, (MINA) – Rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju je Bošnjačka stranka (BS) najavila da će ponovo predložiti na prvoj redovnoj sjednici Skupštine, nije iskreni pijetet prema srebrničkim žrtvama, već manipulacija u korist sticanja najjeftinijih političkih poena, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Poslanica GP URA Suada Zoronjić kazala je da je ponovna nepristojna zloupotreba žrtava Srebrenice u dnevnopolitički diskurs, najbolja ilustracija besprizornosti i lažnog moralisanja “ove nazovi nacionalne stranke Bošnjaka u Crnoj Gori”

Ona je navela da je BS na sjednici Skupštine koja je održana krajem decembra zajedno sa svojim političkim partnerima iz prethodnog režima “pobjegla” i da, kako je rekla, zahvaljujući njima nije stavljena na dnevni red tačka o rezoluciji o Srebrnici.

“Onda su najjeftinijim spinom optužili Suadu Zoronjić da zahvaljujući mom glasanju ova tačka nije stavljena na dnevnom redu Skupštine i ako sam glasala za”, rekla je Zoronjić.

Ona je istakla da BS genocid u Srebrnici nije pominjala decenijama, dok je na “najjeftiniji način služila Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i kupila mrvice kolača vlasti”.

„Te mrvice kolača vlasti poslužile su samo glavešinama BS da steknu enormno bogatstvo dok pripadnici Bošnjačkog naroda u Crnoj Gori nijesu osjetili nikakvu korist. Bošnjaci i dalje žive u najsiromašnijim krajevima države i masovno se iseljavaju iz zemlje“, naglasila je Zoronjić.

Prema njenim riječima, svima je jasno da BS nije ekskluzivni zastupnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori.

“Već interesna skupina koja je dok je mogla služila da aminuje kriminalno, korupcionašku i lopovsku vlast DPS čiji su bili i aktivni saučesnici, i zbog čega će mnogi od njih uskoro odgovarati pred nadležnim organima”, zaključila je Zoronjić.

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...