fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoUprava policije nagrađena na Svjetskom policijskom samitu

Uprava policije nagrađena na Svjetskom policijskom samitu

Podgorica, (MINA) – Crnogorska Uprava policije, na Svjetskom policijskom samitu u Dubaiju, dobila je priznanje i nagradu u kategoriji doprinosa unapređenja javne bezbjednosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore.

Iz MUP-a su naveli da je Svjetski policijski samit održan od 14. do 17. marta.

„Na ovom samitu MUP – Uprava policije Crne Gore dobila je prestižno priznanje i nagradu u kategoriji doprinosa unapređenja javne bezbjednosti“, rekli su iz MUP-a.

Oni su kazali da je Uprava policije aplicirala za tu nagradu prezentovanjem rezultata Sektora za borbu protiv kriminala koji su ostvareni u borbi protiv krijumčarenja narkotika i organizovanog kriminala.

Kako su kazali iz MUP-a, pored te nagrade, dodijeljene su i nagrade za dostignuća i u kategorijama prevencije kriminala, forenzike i kriminologije i u ostalim djelatnostima službi za sprovođenje zakona.

“Osim toga, u ovom periodu, u Dubaiju je održano i međunarodno takmičenje „UAE SWAT Challenge“ na kojem je učestvovala i Protivteroristička jedinica Uprave policije”, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su kazali da su ti događaji bili i prilika za održavanje bilateralnog sastanka između vršioca dužnosti pomoćnika direktora Miloša Rakonjca, koji je u ime Uprave policije primio nagradu, i direktora policije Dubaija Abdulah Kalife Al Marija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije