fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoUprava policije: Lažna informacija sa ciljem da unese nemir i paniku kod...

Uprava policije: Lažna informacija sa ciljem da unese nemir i paniku kod javnosti

Podgorica, (MINA) – Uprava policije saopštila je da preko društvenih mreža i portala kruži lažna informacija o službenicima policije, navodeći da takve vijesti imaju za cilj da unesu nemir, nesigurnost i paniku kod najšire javnosti.

Kako se navodi u saopštenju, Uprava policije odlučno demantuje navode iz lažne vijesti, koja se ovih dana širi putem Vajbera, drugih mreža i portala.

“I kojom se uz mnoštvo manipulativno složenih informacija, neistina i malicioznih navoda targetira ne samo dio rukovodnog kadra i službenika koji se eksplicitno pominju, već i institucija Uprave policije”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da se u toj vijesti direktno targetiraju vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene Miloš Rakonjac, viši policijski inspektor prve klase u Protivterorističkoj jedinici (PTJ) Petar Knežević i mlađi policijski inspektor u PTJ Nikola Prodanović.

“Na način što se tvrdi da su primali instrukcije za postupanje u jednoj susjednoj državi, kao i da će u slučaju određenih političkih protesta postupiti neprofesionalno, da neće štiti javni red i poredak i da će čak predvoditi rušilačke demonstracije kako bi se destabilizovao institucionalni poredak”, kaže se u saopštenju.

Uprava policije je naglasila da takve lažne vijesti imaju za cilj da unesu nemir, nesigurnost i paniku kod najšire javnosti, a samim tim su opasne, posebno u aktuelnom crnogorskom društveno-političkom kontekstu.

Uprava policije zahvalila je svima koji, i kad takve lažne vijesti stignu do njih, ne učestvuju u njihovoj daljoj distribuciji, kao i Digitalnom forenzičkom centru (DFC) koji je, u domenu svog rada, ovo kategorisao adekvatno i o tome obavijestio javnost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije