fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoU poslednjih sedam dana u prosjeku 144 nova slučaja

U poslednjih sedam dana u prosjeku 144 nova slučaja

Podgorica, (MINA) – U Sjevernoj Makedoniji se, u posljednjih sedam dana, dnevno u prosjeku registruju 144 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Nagli porast zaraženih u toj državi počeo je 1. juna, od kada u prosjeku dnevno imaju po 129 novih slucajeva koronavirusa.

Sjeverna Makedonija od početka epidemije ima ukupno 4.160 registrovanih slučajeva infekcije sa stopom od dvije hiljade na milion stanovnika, po čemu je zemlja sa najvećom stopom otkrivenih slučajeva u zemljama regiona bivše Jugoslavije.

Trenutna stopa aktivnih slučajeva u toj zemlji na 100 hiljada stanovnika iznosi 108 i od 01. juna se uvećala se za 415 odsto.

Ukupan broj umrlih od početka epidemi iznosi 192 od čega je 52 umrlo od 01 juna.

Trenutna stopa smrtnosti iznosi 4.62 odsto i nešto je manja poslednjih 15 dana zbog naglog skoka broja novootkrivenih slucajeva.

U posljednjih sedam dana u prosjeku Makedonija ima pet smrtnih slucajeva dnevno.

Od početka epidemije u Sjevernoj Makedoniji urađeno je preko 43 hiljade testova odnosno preko 20 hiljada testova na milion stanovnika.

Agencija MINA u sklopu svog novog servisa MINA Infografika prikuplja kontinuirano sve dostupne podakte vezane za COvid19 koristeći zvanične izvore zemalja u regionu i objavljuje ih svakodnevno u grafičkom formatu i kroz preglede ili izvještaje o pojedinim zemljama.

Najčitanije