fbpx
NaslovnicaCrna GoraSvi zajedno do ekološke Crne Gore

Svi zajedno do ekološke Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Kompanija Telenor pozvala je sve aktere u društvenom životu Crne Gore, Vladu, kompanije i građane, da zajedno doprinesu odgovornijem ponašanju prema životnom okruženju.

Iz Telenora su, povodom 30. godišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, poručili da je u okviru društveno odgovornog poslovanja i u skladu sa politikom zaštite životne sredine, zaštita i unapređenje životne sredine jedan od njihovih prioriteta.

Izvršni direktor Telenora Branko Mitrović kazao je da se zbog toga u svakodnevnom poslovanju trude da pažljivo koriste prirodna bogatstva i sačuvaju ih za generacije koje dolaze.

„Želimo da kod naših zaposlenih, korisnika, kao i svih zainteresovanih strana, izgradimo svijest o mogućnostima kolektivnog i individualnog doprinosa u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti životne sredine,” rekao je Mitrović.

Iz Telenora su saopštili da su prošle godine reciklirali 708 kilograma (kg) starih telefona (elektronski otpad), što je ekvivalent smanjenju emisije 218.109 kg ugljen-dioksida.

Kako su kazali, reciklirali su 6.785 kilograma otpada i smanjili su potrošnju električne energije u upravnim zgradama i prodavnicama za 7,08 odsto.

„Modernizacijom baznih stanica, redukovali smo period rada agregata, čime smo smanjili potrošnju dizel goriva za 1,01 odsto“, dodali su iz Telenora.

Oni su istakli da su u cilju smanjenja emisije štetnih gasova, smanjili potrošnju freona za 42,96 odsto, uz prelazak na ekološki prihvatljivije vrste freona.

Iz Telenora su naveli i da su u godini kada je pandemija koronavirusa zaustavila saobraćaj, smanjili potrošnju goriva u službenim vozilima za 11,55 odsto, kao i broj pređenih kilometara (km) u avio saobraćaju za 91,1 odsto, odnosno 240.800 km manje.

„Sa 12.376 novih korisnika e-računa u prošloj godini, uštedjeli smo 193.601 listova papira i 174.240 koverata“, rekli su iz Telenora.

Iz te kompanije su poručili da su redovnim praćenjem i analizom njihovih aktivnosti istrajni u namjeri da smanje sopstveni uticaj na okolinu u kojoj posluju, ali i inspirišu druge na takve i slične akcije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije