fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoStiglo 40 hiljada Fajzer vakcina koje je Crnoj Gori donirala Poljska

Stiglo 40 hiljada Fajzer vakcina koje je Crnoj Gori donirala Poljska

Podgorica, (MINA) – Donacija Poljske od 40 hiljada doza Fajzer vakcina stigla je u Crnu Goru. Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da je donacija izraz uzajamnog povjerenja i dobre saradnje dvije države.

Borovinić Bojović rekla je da je donacija vrijedan i veoma važan poklon.

“Još jedan izraz uzajamnog povjerenja i solidarnosti Poljske prema Crnoj Gori nesebična i puna podrška iskazana i na putu naše zemlje prema Evropskoj uniji (EU)”, rekla je Borovinić Bojović na podgoričkom aerodromu.

Ona je zahvalila ambasadoru Poljske u Crnoj Gori Arturu Dmohovskom, kao i Vladi te države na vrijednoj donaciji vakcina protiv virusa korona.

“Još jednom želim da naglasim koliko je značajna ova donacija i koliko je važno da se građani što prije vakcinišu i na taj način zaštite i sebe i svoje i svoje najbliže od ove opake i nepredvidive bolesti”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je apelovala na poštovanje epidemioloških mjera i vakcinaciju što većeg broja građana, kao jedini i pravi put ka izlasku iz složene epidemiološke situacije.

Dmohovski je kazao da od uspostavljanja bilateralnih odnosa Poljske i Crne Gore, dvije države se trude da izgrade međusobno povjerenje.

“Dijelimo suštinsku i praktičnu podršku u mnogim oblastima, prvenstveno u oblasti odbrane i evropskih pregovora. Podržavamo Crnu Goru na njenom evroatlantskom putu. Podržali smo njeno članstvo u Sjevernoatlantskoj alijansi, a sada smo jedan od najjačih zagovornika potrebe da Crna Gora uđe u EU”, rekao je on.

Dmohovski je zadovoljan što je saradnja dvije zemlje iz godine u godinu čvršća, a odnosi među državama sve više partnerski i prijateljski.

“Period pandemije pokazao je da je borba protiv COVID-19 naša zajednička borba i izazov sa kojim se zajedno moramo suočiti. Jedan za sve, svi za jednog – ove riječi mogu biti moto borbe protiv Covida”, kazao je on.

Dmohovski je podsjetio da je Poljska prošle godine Crnoj Gori obezbijedila donaciju dezinfekcione tečnosti i 100 hiljada maski.

“Drago mi je da danas možemo da pomognemo našim prijateljima na Zapadnom Balkanu, da pokažemo našu solidarnost. Nadam se da će ove vakcine doprinijeti smanjenju negativnih efekata pandemije, a ovaj poklon biti još jedan simbol našeg prijateljstva i podrške Crnoj Gori i njenim građanima”, poručio je Dmohovski.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...