fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoSekulović: Postoji snažna politička volja za nove istrage

Sekulović: Postoji snažna politička volja za nove istrage

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori postoji snažna politička volja i kvalitetni kapaciteti za nove zajedničke istrage u oblasti organizovanog kriminala i korupcije, poručio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović tokom zvanične posjete sjedištu Europola u Hagu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastali su se sa direktoricom Europola, Katrin de Bol i njenim saradnicima.

„Susret je bio prilika i da se konstatuje dosadašnja dobra i uspješna operativna policijska saradnja između Europola i Uprave policije Crne Gore, kroz brojne kriminalističke istrage i zajedničke projekte“, kaže se u saopštenju.

Brđanin je kazao da očekuje da će saradnja u narednom periodu biti intenzivirana, i da će se, uz izgrađeno povjerenje partnera, doći do kvalitetnih rezultata i u najtežim oblastima, naročito u odnosu na organizovani kriminal, sprečavanje i otkrivanje najtežih krivičnih djela.

Tokom sastanka je, kako se navodi, bilo riječi i o izazovima koji prate organizovani kriminal, s akcentom na korupciju, nasilje i pranje novca, te neophodnosti ranog pokretanja finansijskih, paralelno sa kriminalističkim istragama, i posebno o pronalasku efikasnijih mehanizama za oduzimanje nelegalno stečene imovine.

„U Crnoj Gori postoji snažna politička volja i kvalitetni kapaciteti za nove zajedničke istrage, priprema se i novi Zakon o porijeklu imovine, koji treba da uvede niz ključnih novina u ovoj oblasti“, istakao je Sekulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije