fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoSekulović: Gubitak mladog života alarm za unapređenje borbe protiv nasilja

Sekulović: Gubitak mladog života alarm za unapređenje borbe protiv nasilja

Podgorica, (MINA) – Gubitak mladog života mora biti alarm za unapređenje stanja u borbi protiv svih oblika nasilja, kazao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović na današnjoj sjednici Operativnog tima za borbu protiv porodičnog i nasilja nad ženama.

Iz MUP-a navode da je u fokusu sjednice bio slučaj pokojne Šejle Bakije i da je Operativni tim donio odluku o izradi detaljne analize o postupanju nadležnih organa u tom slučaju.

“Analizirajući posljednji slučaj nasilja nad ženama koji je uznemirio cjelokupnu crnogorsku javnost, članovi Operativnog tima izrazili su zabrinutost zbog postupanja nadležnih institucija u slučaju Bakije”, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a je saopšteno da je Operativni tim na današnjoj sjednici donio odluku o izradi detaljne analize o postupanju nadležnih organa u slučaju Bakije, kao i davanje konkretnih preporuka u cilju prevencije nasilja u porodici i nasilja nad ženama.

Sekulović je, kako se navodi u saopštenju, uputio izraze najdubljeg saučešća porodici Bakija i kazao da se protiv svih oblika nasilja “moramo boriti zajedničkim snagama”.

On je dodao i da gubitak mladog života mora biti alarm za unapređenje stanja u toj oblasti.

“Sekulović je pozvao članove Operativnog tima da učestvuju u radu Radne grupe koja radi na izradi pravilnika o organizaciji i sistematizaciji MUP-a, kako bi se kroz konstruktivne predloge ojačali kadrovski kapaciteti Sektora za borbu protiv kriminala”, kazali su iz MUP-a.

Sekulović je, kako se navodi u saopštenju, ukazao i na potrebu unapređenja Protokola za postupanje nadležnih institucija u slučajevima nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije