fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoSDT povrijedilo osnovna ljudska prava Rodiću, Gazivodi i Radulović

SDT povrijedilo osnovna ljudska prava Rodiću, Gazivodi i Radulović

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) povrijedilo je osnovna ljudska prava advokatima Goranu Rodiću, Siniši Gazivodi i Mariji Radulović.

Iz kancelarije Rodić, Gazivoda i Radulović su naveli da je tu presudu po njihovoj tužbi donio Osnovni sud u Pogorici.

“Imajući u vidu da su crnogorski mediji detaljno izvještavali o saopštenju i pratećem dokumentu ”SDT predstavlja oblike specijalnog rata”, a koje je SDT 17. Jula 2017. godine, objavilo na svojoj internet stranici, upoznajemo vas da je u vezi sa tim Osnovni sud u Podgorici po našoj tužbi donio pravosnažnu presudu”, navodi se u saopštenju.

Pojašanjava se da je u sudskom postupku pravosnažno utvrđeno da je SDT takvim nezakonitim postupanjem advokatima Rodiću, Gazivodi i Radulović povrijedilo osnovna ljudska prava.

“I to: pravo na psihički (duševni) integritet, pravo na čast, pravo na ugled, pravo na zaštitu privatnog života, pravo na dostojanstvo i pravo na prepisku i lične zapise, kao prava ličnosti”, dodaje se u saopštenju.

Iz kancelarije konstatuju da je pravosnažno utvrđeno da su im povrijeđena osnovna ljudska prava zaštićena Ustavom, Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i zakonom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...