fbpx
NaslovnicaCrna GoraRegistrovana 144 nova slučaja koronavirusa

Registrovana 144 nova slučaja koronavirusa

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 144 nova slučaja infekcije koronavirusom, od kojih 132 među građanima i 12 među turistima, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom utorka završile analizu i dostavile rezultate za 2.280 uzoraka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 32, Budve 24, Nikšića 15, Kotora 12, Bara 11, Herceg Novog i Cetinja po deset, Ulcinja sedam, Tivta četiri, Bijelog Polja dva i Berana, Danilovgrada, Pljevalja, Andrijevice i Žabljaka po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za utorak iznosio je 6,31 odsto.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod obolijevanja od COVID-19 infekcije”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.627.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 24 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 976.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 101.496.

U Budvi je trenutno aktivan 251 slučaj koronavirusa, u Podgorici 222, Kotoru 98, Nikšiću 82, Herceg Novom 77, Baru 70, na Cetinju 55, u Tivtu 52, Ulcinju 16, Beranama 11 i u Andrijevici deset.

U Bijelom Polju je trenutno aktivno osam slučajeva, u Tuzima šest, Danilovgradu i Pljevljima po pet, Plavu tri, u Rožajama i na Žabljaku po dva i u Kolašinu jedan.

U Gusinju, Mojkovcu, Petnjici, Plužinama i Šavniku trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije