fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule dvije osobe, registrovano 99 novih slučajeva

Preminule dvije osobe, registrovano 99 novih slučajeva

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovano je 99 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 1.294 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 29, Pljevalja 17, Kotora 13, sa Cetinja sedam, Tivta šest i iz Bara pet.

U Budvi i Herceg Novom registrovana su po četiri nova slučaja koronavirusa, u Kolašinu, Nikšiću i Ulcinju po tri, Rožajama dva, a po jedan u Andrijevici, Beranama i Tuzima.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio je 7,7 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa kovid infekcijom kod pacijenata iz Podgorice i Bara. Među preminulima mlađi je imao 63, a stariji 85 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.698.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 110 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 707.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 232.561.

U Podgorici su aktivna 234 slučaja koronavirusa, Pljevljima 99, Baru 83, Tivtu 44, Kotoru 38, Nikšiću 34, Budvi 30, Herceg Novom 29, Ulcinju 22, na Cetinju 21, Beranama i Rožajama po 14.

U Bijelom Polju je aktivno 12 slučajeva koronavirusa, u Andrijevici 11, Kolašinu šest, Danilovgradu i Tuzima po pet, Plavu četiri, Mojkovcu i Petnjici po jedan.

U Plužinama, Šavniku, Gusinju i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije