fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, 39 novih slučajeva

Preminula jedna osoba, 39 novih slučajeva

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 39 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 610 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 12, Budve osam, Nikšića i Pljevalja po pet, iz Bijelog Polja, Kotora i sa Cetinja po dva, iz Herceg Novog, Bara i Berana po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za nedjelju je iznosio je 6,07 odsto.

“Tokom nedjelje IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa infekcijom koronavirusom kod pacijenta iz Berana, starosti 76 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.706.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 56 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 596.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 233.365.

U Podgorici je aktivno 197 slučajeva koronavirusa, u Pljevljima 64, Baru 60, Kotoru 40, Nikšiću 38, Budvi 36, Tivtu 34, Herceg Novom 22, u Ulcinju 20, na Cetinju 16, u Bijelom Polju i Rožajama po 14, Beranama 13.

U Plužinama je aktivno osam slučajeva koronavirusa, u Danilovgradu sedam, na Žabljaku četiri, u Kolašinu i Plavu po tri, Andrijevici dva i u Šavniku jedan.

U Gusinju, Mojkovcu, Petnjici i Tuzima nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...