fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoOd sjutra dozvoljen rad noćnih klubova i diskoteka

Od sjutra dozvoljen rad noćnih klubova i diskoteka

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je od sjutra dozvoljen rad noćnih klubova i diskoteka, predviđeno je novim epidemiloškim mjerama.

Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić, kazao je da se novim mjerama koje će važiti do 8. aprila, omogućavaju školski izleti i ekskurzije u inostranstvu.

On je na konferenciji za novinare rekao da je novim mjerama predviđeno i povećanje broj posjetilaca na sportskim manifestacijama koje se održavaju na otvorenom.

Galić je objasnio da je dozvoljena popunjenost tribina do dvije trećine od ukupnog broja sjedišta uz poštovanje osnovnih epidemioloških mjera.

“U zatvorenim sportskim objektima ostaje ograničenje broja posjetilaca do 50 odsto uz po jedno prazno sjedište između gledalaca. Sve ostale mjere ostaju na snazi”, kazao je Galić.

On je istakao da je broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 42 odsto u odnosu na prethodne dvije.

“Takođe i broj preminulih u poslednje dvije sedmice je manji za oko 63 odsto u odnosu predhodne dvije nedelje. IJZ će kao i do sada pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa dobijenim podacima predlagati nove mjere”, rekao je Galić.

Direrktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović, kazala da je u blagom padu broj bolničkih COVID pacijenata

Prema njenim riječima, u odnosu na 10. mart kada je bio hospitalizovan 51 pacijent, danas je 46.

Raulović je navela da je u KCCG hospitalizovano 14 pacijenata, u bolnici u Pljevljima deset, Baru osam, Bijelom Polju tri, Berana,a četiri i Kotoru po četiri i u Opštoj bolnici u Nikšiću tri pacijenta.

Ona je podsjetila da u bolnici u Brezoviku nema COVID pacijenata.

Na pitanje da li se uskoro može očekivati ukidanje obaveznog nošenja maski, Galić je odgovorio da će nakon stabilizovanja epidemiološke situacije razmotriti i taj predlog.

„Dok traje sezona respiratornih virusa, imajući efikasnost nošenja maski u sprečavanju prenošenja svih respiratornih infekcija, ta mjera ostaje na snazi”, kazao je on.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crna Gora sa Meksikom, Novim Zelandom i Mozambikom

Podgorica, (MINA) - Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igraće...