fbpx
NaslovnicaCrna GoraOčuvati sekularno i građansko društvo posvećeno evropskim vrijednostima

Očuvati sekularno i građansko društvo posvećeno evropskim vrijednostima

Podgorica, (MINA) – Udruženje pravnika Crne Gore (UPCG) pozvalo je strukovne i organizacije civilnog sektora i istaknute pojedince da integrišu djelovanje i učine dodatan napor da se politička i društvena zajednica očuva u temeljnim odrednicama kao ustavno, demokratsko, sekularno i građansko društvo.

Iz UPCG su naveli da treba učiniti napor kako bi se očuvalo društvo posvećeno evropskim vrijednostima i daljim EU integracijama.

Oni su kazali da tim apelom dodatno promovišu svoje zagovaranje i potrebu društvenog dijaloga, na kojem posljednjih dana dodatno insistiraju i međunarodni partneri.

„Cijeneći činjenicu da je crnogorsko društvo dugo imalo vrlo aktivan i angažovan civilni sektor, da ima bogato iskustvo u građanskim inicijativama i da je odgovornost organizacija civilnog društva za njegovo očuvanje danas posebno istaknuta“, kaže se u saopštenju UPCG-a.

Iz Udruženja su poručili da su spremni da budu inicijator prvog sastanka svih subjekata i pojedinaca koji taj apel cijene vrijednim i potrebnim, ili da se odazovu pozivu organizacije ili organizacija koje su spremne da upute takav ili sličan poziv.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije