fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoTS konstatovao prestanak funkcije Katniću

TS konstatovao prestanak funkcije Katniću

Podgorica, (MINA) – Tužilački savjet (TS) konstatovao je prestanak funkcije glavnom specijalnom tužiocu (GST) Milivoju Katniću zbog ostvarenog prava na starosnu penziju, a na osnovu podataka Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).

Za tu odluku glasalo je osam članova TS-a, dok su tužiteljke Sanja Jovićević i Đurđina Ivanović bile protiv, prenosi Portal RTCG.

TS je ranije danas utvrdio prestanak funkcije i Radmili Ćuković, Vesni Jovićević, Suzani Milić, Oliveri Ražnatović, Milici Rmandić, Milivoju Tomčiću, Božidarki Gačević, Hajranu Kalaču i Ferihi Muratović.

To tijelo je većinom glasova izabralo Danku Ivanović Đerić za disciplinsku tužiteljku, a Tanju Nišavić za njenu zamjenicu.

Katnić je uoči sjednice TS-a dostavio zahtjev predsjednici TS-a i vršiteljki dužnosti vrhovnog državnog tužioca Maji Jovanović za izuzeće članova Savjeta – Miloša Vuksanovića, Siniše Gazivode, Steva Muka i Andreja Milovića.

Većina TS-a bila je protiv Katnićevog zahtjeva da se prekine postupak koji se vodi radi utvrđivanja da li je ostvario pravo na starosnu penziju, do okončanja upravnih postupaka pred Fondom PIO i Ministarstvom odbrane.

Jovanović je prihvatila zahtjev za izuzeće Gazivode, dok su u glasanju o Katnićevom odlasku u penziju učestvovali Vuksanović, Muk i Milović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije