fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoIzradili platformu za telemedicinu

Izradili platformu za telemedicinu

Podgorica, (MINA) – Institut za javno zdravlje (IJZ) izradio je Nacionalnu platformu za telemedicinu IJZCG podrška.

Iz te zdravstvene ustanove je saopšteno da je platforma izrađena u okviru projekta koji je finansiran iz fonda Centralnoevropska inicijativa (CEI).

“Usljed teškoća u svakodnevnom radu uzrokavanih pandemijom COVID-19, željeli smo da iste prevaziđemo kroz platformu za telemedicine”, kaže se u saopštenju.

Iz IJZ-a su naveli da platforma omogućava ljekarima i zdravstvenim saradnicima da obavljaju video pozive i konsultacije sa pacijentima, građanima, kolegama.

“Video pozivi mogu da se zakazuju pozivanjem preko email adrese ili pokretanjem poziva i dijeljenjem veze sa drugom osobom, što omogućava brzu i laku komunikaciju između ljekara i pacijenata”, navodi se u saopštenju.

Oni su pojasnili da je platforma zasnovana na pretraživaču, što je čini dostupnom za korišćenje na svim uređajima, PC, tablet, mobilni telefon, i ne zahtijeva instaliraje aplikacija ili dodatnih uređaja.

Kako je saopšteno, platforma omogućava pristup na najjednostavniji način i kreirana je tako da garantuje privatnost komunikacije.

Iz IJZ-a su dodali da platforma nije ograničena samo na korisnike Instituta, već se nalog može kreirati za bilo koju osobu u domenu javnog zdravlja.

“Poziv se može poslati na bilo koju mail adresu, bez obzira da li se radi o pacijentu, kolegi ili partneru Instituta ili bilo koje druge javne ustanove”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...