fbpx
NaslovnicaCrna GoraInicirali produženje roka za upis na specijalističke studije

Inicirali produženje roka za upis na specijalističke studije

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo prosvjete je, na zahtjev studenata, iniciralo izmjene Zakona o visokom obrazovanju, kako bi se produžio rok za upis na specijalističke studije za dvije godine, saopštila je direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović.

Iz Ministarstva su kazali da bi se time studentima koji su otpočeli studije po starom, 3+1 sistemu, omogućilo da iste i završe po tom sistemu.

Peticiju za produženje roka potpisalo je oko 1,4 hiljade studenata, nakon čega je ona upućena na relevantne adrese, uključujući Ministarstvo prosvjete.

Kurpejović je rekla da je Ministarstvo prosvjete otvoreno za racionalne zahtjeve studenata i da se trude da imaju sluha za sve njihove realne potrebe.

Kako je navela, pitanju produženje roka studija su pristupili sa željom da budu konstruktivni, uvaže svaki argument i djeluju u skladu sa time.

“Kako ovaj zahtjev nalazimo opravdanim, odluka Ministarstva je da se izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, u koje smo već ušli, i koji će se već sljedeće sedmice naći u Vladinoj proceduri, produži rok za upis na specijalističke studije za dvije godine”, rekla je Kurpejović.

Ona je istakala da će, ne samo student, već i svi drugi predstavnici obrazovnog sistema u Ministarstvu prosvjete imati sagovornika za bilo koji dijalog koji je otvoren i zasnovan na realnim zahtjevima u korist obrazovnog sistema.

“Cijenimo da je zahtjev da studenti završe studije po modelu po kome su ih otpočeli upravo takav, zbog čega smo se i odlučili da ga prihvatimo”, zaključila je Kurpejović.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu