fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoGrađani Kotora poštuju mjere NKT

Građani Kotora poštuju mjere NKT

Podgorica, (MINA) – Građani Kotora poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), saopštio je predsjednik te opštine Željko Aprcović i dodao da Dom zdravlja ima dovoljno zaštitne opreme.

Aprcović je kazao i da se zabrana međugradskog saobraćaja pokazala kao djelotvorna.

„U kontaktu sa pripadnicima Uprave policije Kotor konstatovali smo da imamo naznake da su naši sugrađani shvatili potrebu da se odgovorno i savjesno ponašaju prema novonastaloj situaciji i da zajednički rješavamo izazove koji su pred nama“, rekao je Aprcović agenciji MINA.

On je naveo da je situacija u Kotoru mirna i da trenutno nema osoba inficiranih koronavirusom.

“Građani Kotora poštuju NKT-a i savjesno i odgovorno se ponašaju u situaciji koja je izazvana epidemijom koronavirusa“, saopštio je Aprcović

On je dodao da je Opštinski tim za zaštitu i spasavanje predložio da mjesto za eventualni karantin bude Resurni centar za sluh i govor, koji ima oko 46 ležaja, a da u prostorijama hotela Porto In budu smješteni zdravstveni radnici iz kotorske Opšte bolnice.

Aprcović je rekao da su ispred Opšte bolnice Kotor i Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“ u Risnu postavljena dva šatora za potrebe zaposlenih.

On je kazao da je Opština Kotor do sada ugroženom stanovništvu podijelila oko 180 paketa sa potrebnim životnim namirnicama i hemijom.

„Zahvaljujem se zaposlenim u Opštini koji su se prijavili da zajedno sa volontetima Crvenog krsta pomažu najugroženijem stanovništvu u Kotoru“, poručio je Aprcović.

On je saopštio da se u Kotoru redovno dezinfikuju ulice i sve javne površine, kao i da je u četvrtak završen drugi krug dezinfekcije porostora Doma starih Grabovac u Risnu, u kojem žive socijalno i zdravstveno najugroženije kategorije.

Aprcović je apelovao na građane Kotora da poštuju sve propisanje mjere, pogotovo starije stanovništvo, koje je trenutno najugroženije.

„Volonteri Crvenog krsta će doći na svaku adresu i dostaviti artikle i ljekove neophodne najugroženijem stanovništvu“, kazao je Aprcović.

Najčitanije