fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoBaranka preminula u KCCG od posljedica porodičnog nasilja

Baranka preminula u KCCG od posljedica porodičnog nasilja

Podgorica, (MINA) – Dvadesetsedmogodišnja N.Z. (27) iz Bara preminula je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od posljedica povreda koje joj je, kako se sumnja, nanio nevjenčani suprug D.N. (33), državljanin Bosne i Hercegovine (BiH).

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Opšta bolnica Bar je 16. januara prijavila barskoj policiji da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljena ženska osoba bez svijesti, sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život, i da je upućena u KCCG radi daljeg liječenja.

Navodi se da je policija, preduzimajući dalje mjere i radnje, došla do saznanja da je oštećenoj povrede nanio nevjenčani suprug D.N. iz BiH, sa boravkom u Baru.

Iz policije su kazali da osumnjičeni nije zatečen na adresi stanovanja, pa je za njim raspisana potjernica i lociran je na graničnom prelazu Dobrakovo.

„D.N. je uhapšen 17. januara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, i njemu je sudija za istragu odredio pritvor u trajanju od 30 dana“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Uprava policije od zaposlenih KCCG-a 22. januara obaviještena da je N.Z. podlegla povredama.

„Spisi predmeta su upućeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru radi daljih aktivnosti iz nadležnosti ovog organa“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su naveli da je obaviješten i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, radi pravne kvalifikacije djela iz nadležnosti tog tužilaštva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije