fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoASK će ispitati porijeklo imovine premijera Krivokapića

ASK će ispitati porijeklo imovine premijera Krivokapića

Podgorica, (MINA) – Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) najavila je da će samoinicijativno ispitati porijeklo imovine premijera Zdravka Krivokapića i članova negove familije.

“Na temelju svojih nadležnosti, Agencija je pokrenula postupke radi utvrđivanja porijekla imovine za javnog funkcionera Zdravka Krivokapića i člana njegovog zajedničkog domaćinstva”, rečeno je zvanično “Vijestima” u ASK-u.

“Vijesti” su pitale ASK da li ispituje porijeklo imovine premijera i njegove porodice, nakon što je Socijaldemokratska partija (SDP) saopštila da se ona značajno uvećala u prethodnom periodu, kao i da li će pokrenuti postupak protiv premijera zbog sumnje u zakonitost pregovora o sudbini bolnice u Meljinama.

Biznismen Duško Knežević, čija je Atlas grupa vlasnik Bolnice koja je u stečaju, prošle sedmice je za RTCG izjavio da je o rješavanju problema u opštoj bolnici Meljine razgovarao sa premijerovom kćerkom Jelenom. Knežević je u uključenju u emisiji na RTCG kazao da je kćerka Krivokapića “ekspert za tu oblast”.

On je naveo i da su imali odličan plan za bolnicu “Meljine”, ali da je ekonomska kriza 2008. i odluka partnera iz Abu Dabija da se povuče – uradila svoje.

Iz kabineta premijera prošle sedmice nijesu odgovorili “Vijestima” da li je njegova kćerka razgovarala sa optuženim biznismenom u ime Vlade i na osnovu čijeg ovlašćenja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije