fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Potpisivanje temeljnog ugovora obaveza države

Abazović: Potpisivanje temeljnog ugovora obaveza države

Podgorica, (MINA) – Potpisivanje temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) obaveza je države, rekao je premijer Dritan Abazović i dodao da se nada da će to biti završeno na pristojan način.

Abazović je to kazao novinarima, nakon sastanka sa patrijarhom SPC Porfirijem i mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem u manastiru Ostrog.

Na pitanje da li je bilo razgovora o temeljnom ugovoru sa SPC, Abazović je kazao da osvaju pri svojim prethodnim stavovima.

“Nikakva dramatizacija vezano za to pitanje ne postoji, to je obaveza države koja treba da se završi i nadam se da će se završiti na jako pristojan i lijep način, kako je to bilo i sa drugim vjerskim zajednicama”, rekao je Abazović.

On je podsjetio da ta priča nije od skoro, već od 2012. godine.

“Moja želja je da ova Vlada stavi tačku na to, da idemo dalje i da se bavimo drugim temama”, kazao je Abazović.

Upitan smatra li primjerenim da se premijer sekularne države sastaje u manastiru, Abazović je kazao da će se truditi da bude premijer svih građana, nezavisno da li su oni vjernici ili nijesu.

“I da svuda budem sa ljudima gdje god za to postoji potreba”, dodao je Abazović.

On je svima koji slave čestitao slavu svetog Vasilija Ostroškog.

“Radujem se da Crna Gora ide putem pomirenja, putem pravde. Želim da svi građani promovišu mir, univerzalne vrijednosti”, rekao je Abazović.

On je naveo da su svi dobronamjerni ljudi dobrodošli u Crnu Goru, i da će politika Vlade u narednom period biti takva prema svim dobronamjernim ljudima.

“Veliko mi je zadovoljstvo, neka se narod raduje, neka bude što više zadovoljstva, sreće, radosti i da se uvijek gledamo lijepim povodima”, poručio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije