fbpx
NaslovnicaCrna GoraDoprinos objedinjavanju demokratskih snaga

Doprinos objedinjavanju demokratskih snaga

Podgorica, (MINA) – Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević rekao je da vjeruje da je ono što se desilo njemu i Frontu doprinijelo objedinjavanju demokratskih snaga za buduća politička dešavanja i promjene u Crnoj Gori.

Medojević u intervjuu Televiziji Vijesti, kazao da je najteže bilo saznanje da je moguće u Crnoj Gori da se protivustavno i protivzakonito “kidnapuje” poslanik, bez skidanja imuniteta.

Na pitanje koji su naredni koraci Medojević je rekao da mora povede računa o posljedicama štrajka glađu, i da će sa kolegama iz DF-a danas imati sastanak, da bi vidjeli kako dalje politički da djeluju.

On je, upitan da li razmišlja da tuži državu zbog situacije u kojoj se našao, itaka da je “najveća optužba države to što je uradila”.

“Kako god ovaj pravosusdni sistem uradio, on je ovim skandalom sa mojim hapšenjem pokazao da praktično više ne postoji. Više nemamo nezavisno pravosuđe, profesionalnog tužioca, imamo sistem zasnovan na centrima moći koji mogu bilo koga poslati u zatvor”, kazao je Medojević.

Na pitanje da li strahuje da bi se ponovo mogao naći u zatvoru, funkcioner DF-a je rekao da je njegovo hapšenje registrovano u Briselu, u Vašingtonu, i da će sada imati intenzivnu diplomatsku komunikaciju.

“Apslolutno nije nemoguće, ko zna šta će biti tim centrima moći, koji su van institucija, koje sam ja uporno prozivao godinama i ukazivao da to postoji. Nadam se da nećemo sad napraviti grešku i da naše lične frustracije, kompleksi, sujete nisu iznad zadjedničkog cilja”, rekao je Medojević.

Najčitanije

Pobjeda Herceg Novog na startu finalne serije

Podgorica, (MINA) - Odbojkašice Herceg Novog ostvarile su pobjedu na startu finalne serije plej-ofa...