fbpx
NaslovnicaCrna GoraDonirali 40 hiljada EUR za nabavku specijalnih vozila

Donirali 40 hiljada EUR za nabavku specijalnih vozila

Nikšić, (MINA) – Opština Nikšić donirala je 40 hiljada EUR Opštoj bolnici i Domu zdravlja za nabavku specijalnih vozila za transport pacijenata.

Predsjednik Opštine, Milutin Simović, rekao je da je pomoć opredijeljena kako bi obezbijedili podršku za efikasniji rad tih zdravstvenih ustanova za liječenje građana u složenoj epidemiološkoj krizi.

Simović je precizirao da je za Opštu bolnicu opredijeljeno 30 hiljada EUR za nabavku specijalnog vozila za transport pacijenata sa ugroženim vitalnim funkcijama i deset hiljada za Dom zdravlja za prevoz bolesnika.

”Ovim gestom Opština iskazuje puno poštovanje i podršku za napore i posvećeni rad koji duže vrijeme u situaciji nezapamćene epidemiološke krize zdravstveni radnici ulažu za zaštitu zdravlja građana Nikšića i susjednih opština Žabljaka, Pljevalja, Plužina i Šavnika iz kojih se bolesnici upućuju u nikšićke zdravstvene ustanove”, rekao je Simović na konferenciji za novinare.

Ta finansijska podrška, kako je obrazložio Simović, obezbijeđena je od ušteđenih sredstava u ovoj godini, jer nie bilo uobičajenih troškova povodom proslave Dana oslobođenja Nikšića 18. septembra.

”Smatrali smo da je najhumanije da se ušteda od 40 hiljada EUR opredijeli dvjema zdravstvenim ustanovama”, rekao je Simović.

Direktor Opšte bolnice, Ilija Ašanin, rekao je da će dobijeni novac iskoristiti za nabavku specijalnog vozila – reanimobila, za prevoz najugroženijih pacijenata sa nestabilnim vitalnim funkcijama, čime će se dodatno povećati kvalitet usluga.

”Obnovili smo skoro čitav vozni park Opšte bolnice, a prije nekoliko dana nabavili i novi automobil za potrebe pacijenata koji se nalaze na programu hemodijalize. Prije dva mjeseca obezbijedili smo novo vozilo za potrebe rada Hitne medicinske službe u našoj Bolnici”, naveo je Ašanin.

Direktorka Doma zdravlja, Ljiljana Adžić, rekla je da će im nabavka sanitetskog vozila značajano olakšati rad za vrijeme pandemije korona virusa.

”Svjedoci smo ogromnog povećanja obima posla ovih mjeseci, jer se velikom broju pacijenata zdravstvene usluge pružaju u kućnim uslovima”, ukazala je Adžić.

Najčitanije