fbpx
NaslovnicaCrna GoraDolazi vrijeme sigurnosti i napretka

Dolazi vrijeme sigurnosti i napretka

Podgorica, (MINA) – Poslije 30. avgusta dolazi vrijeme promjena i politike Socijaldemokratske partije (SDP), a to znači sigurnost, napredak, bolji život i Crna Gora koja ubrzano ide prema Evropskoj uniji, poručila je predsjednica stranke Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je, na promotivnom skupu u Bijelom Polju, kazala da je SDP položila sve ispite od osnivanja do danas.

“Uvijek smo bili na pravoj strani istorije, i na strani koja je u interesu države Crne Gore i svih građana”, kazala je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, i danas, SDP je na pravoj strani, koja garantuje EU članstvo.

“To je strana okrenuta ka Zapadu i demokratskim vrijednostima. To je strana koja kroz ekonomski napredak, a ne podjele, garantuje nezavisnost i oko ovih pitanja nema kopromisa“, rekla je Vuksanović Stanković.

Ona je navela da će nakon izbora uloga SDP-a biti od presudnog značaja za budućnost Crne Gore.

“Samo sa SDP-om naši građani mogu biti mirni, a privrednici očekivati boljitak. Samo sa SDP-om svi onima kojima je potrebna pomoć i solidarnosti imaće svog predstavnika koji se bori za njih, a ne za tajkune i njihove interese”, kazala je Vuksanović Stanković.

Zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević je naveo da se nezavisna država Crna Gora najbolje brani jakom ekonomijom.

„Država se najbolje brani kada nema privilegovanih, kada tajkuni bliski vlasti ne duguju stotine milione eura za poreze dok pošteni privrednici moraju da plate svaki cent poreskih obaveza”, kazao je on.

Na promotivnom skupu obratio se bivši gradonačelnik Pljevalja Mirko Đačić koji je podržao listu SDP – Jaka Crna Gora.

Đačić je naveo da nakon 14 godina od referenduma postoji utisak da su problemi samo sve više isplivali na površinu.

„Danas nažalost imamo obilje korumpiranih političara i funkcionera koji ne saosjećaju sa svojim narodom. Razvili smo pogresan sistem vrijednosti gdje političari i funkcioneri nijesu dobar primjer za omladinu – bave se više ličnim bogaćenjem a zaboravljaju svoju osnovnu ulogu a to je rad u javnom interesu”, kazao je Đačić.

Poptpredsjednik SDP i predsjednik bjelopoljskog odbora te partije Adnan Striković je naveo da građani na izborima moraju da poruče šta žele.

„Da li žele da imaju državu Crnu Goru, da Crna Gora postane država vladavine prava, demokratska i građanska. Građani se opredjeljuju i da li žele da prosječna plata pred naredne izbore bude 700 EUR, bolji zdravstveni i obrazovni sistem, veća ulaganja i dinamični razvoj poljoprivrede”, kazao je on.

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...