fbpx
NaslovnicaCrna GoraDogovorili raspodjelu funkcija

Dogovorili raspodjelu funkcija

Podgorica, (MINA) – Stranke vladajuće koalicije postigle su dogovor o raspodjeli funkcija “po dubini”, po kojem je koaliciji “Za budućnost Crne Gore” pripalo dvije trećine rukovodećih mjesta, dok su ostatak, shodno osvojenim mandatima, podijelile koalicije “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, piše Pobjeda.

Više izvora Pobjede saopštilo da je prijedlog dogovora poslat Vladi, ali da se konačna popuna očekuje tek nakon što bude poznata sudbina predloženog Zakona o državnim službenicima i namještenicima koji se nalazi u skupštinskoj proceduri.

Prema sporazumu u koji je Pobjeda imala uvid, Pokret za promjene (PZP) je najbolje prošao.

PZP–u je pripalo i mjesto izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, izvršnog direktora Uprave za nekretnine, izvršnog direktora Fonda PIO, izvršnog direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Kao i mjesto izvršnog direktora Crnogorskog operatora tržišta električne energije, kao i izvršnog direktora Agencije za zaštitu životne sredine.

Kako je Pobjeda ranije pisala kandidat za funkciju čelnog čovjeka Aerodroma je Petar Radulović sin Branka Radulovića, dok za Upravu policije figuriše advokat Dražen Medojević.

PZP-u će pripasti i mjesto izvršnog direktora Agencije za investicije Crne Gore, izvršni direktor Zavoda sa seizmologiju i hidrometeorologiju, izvršni direktor Direkcije za zaštitu tajnih podataka kao i predsjednici upravnih odbora Montefarma i Agencije za elektronsku komunikaciju i poštansku djelatnost.

Demokratskom frontu (DF) bi trebalo da pripadnu pozicije izvršnog direktora Budvanske rivijere, Plantaža, Uprave za imovinu, Željezničkog prevoza, Uprave za šumu, Nacionalnih parkova, Uprava carina, kao i mjesta predsjednika odbora direktora EPCG i CEDIS.

DF-u pripada i funkcija predsjednika borda direktora u Nacionalnim parkovima, koju već pokriva Marina Jočić, Regionalnog vodovoda, Ulcinjske rivijere, Prokona, Održavanja željezničkih voznih sredstava, Agencije za zaštitu ličnih podataka.

Koaliciji ,,Mir je naša nacija“ bi trebalo da pripadne pozicija izvršnog direktora Elektroprivrede, Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Pošte, Luke Bar.

Toj koaliciji bi trebalo da pripadne pozicija izvršnog direktora Skijališta Crne Gore, Uprave za saobraćaj i Uprave javnih radova, Zavoda za zapošljavanje, Regionalnog vodovoda, Instituta ,,Simo Milošević“, Arhiva, Civilnog vazduhoplovstva, Radio-difuznog centra i Zavoda za dječiju i socijalnu zaštitu.

Koaliciji ,,Mir je naša nacija“ bi trebalo da pripadnu funkcije predsjednika odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja, Željezničkog prevoza, Budvanske rivijere, Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, Monteputa, Montenegrobonusa i Instituta za crnu metalurgiju.

Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) će pripasti funkcije izvršnog direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, Uprave za sport i mlade, Castelo Montenegro Pljevlja, Agencije za civilno vazduhoplovstvo i UIKS-a.

SNP-u po sporazumu pripada i funkcija predsjednika borda direktora Plantaža, Pošte Crne Gore i Regulatorne agencije za energetiku.

Uri je pripala funkcija izvršnog direktora Uprave za dijasporu, Uprave pomorske sigurnosti, Centra za ekotoksikološka istraživanja i predsjednici borda direktora Morskog dobra i Instituta za ljekove.

Najčitanije