fbpx
NaslovnicaCrna GoraDodatni rad prosvjetnih radnika treba nagraditi

Dodatni rad prosvjetnih radnika treba nagraditi

Podgorica, (MINA) – Dodatni rad prosvjetnih radnika treba adekvatno nagraditi, ocijenili su iz Ministarstva prosvjete, navodeći da je za njih takva inicijativa Sindikata prosvjete sasvim prihvatljiva.

Iz Ministarstva su podsjetili da je taj stav saopšten i na ranijim razgovorima sa Sindikatom, jer je procjena da ljudi koji nose najveći i dodatni teret trenutne situacije u školstvu, treba da imaju i dodatnu motivaciju za rad.

“Sa druge strane, potrebno je ustanoviti da li je i u kom obimu moguće opredijeliti ta sredstva, što će svakako biti predmet dijaloga sa sindikatom i ostalim subjektima, koji ćemo inicirati”, kazali su iz Ministarstva.

Osim toga, kako su naveli, potrebno je precizirati jasne kriterijume na osnovu kojih bi se eventualno obračunavao dodatni rad.

“Takođe, neophodno je da ti kriterijumi u svakom momentu budu potpuno transparetni i jednaki”, naglasili su iz Ministarstva.

Iz tog resora su kazali da vode računa o interesima djece, ali i onih koji ih obrazuju i, zajedno sa roditeljima, vaspitavaju.

“Tako su i u prethodnom periodu uvećane zarade prosvjetnih radnika, dodijeljen veliki broj nagrada nastavnicima kroz Fond za kvalitet i talente, ali i održavana konstantna i kvalitetna saradnja sa Sindikatom, a tako će biti i ubuduće”, dodaje se u saopštenju Minstarstva.

Najčitanije