fbpx
NaslovnicaCrna GoraDobrovoljni davaoci krvi besplatno posjećuju nacionalne parkove

Dobrovoljni davaoci krvi besplatno posjećuju nacionalne parkove

Podgorica, (MINA) – Dobrovoljni davaoci krvi moći će besplatno da posjećuju pet crnogorskih nacionalnih parkova, predviđeno je memorandumom o saradnji, koji su danas potpisali direktori Nacionalih parkova Crne Gore (NPCG) i Zavoda za transfuziju krvi.

Direktorica Zavoda Gordana Rašović je kazala da je zahvalna zaposlenima NPCG-a na današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi i dodala da je ta vrsta pomoći ogromna i neophodna svim građanima Crne Gore.

Rašović je istakla da su u NPCG-u omogućili da dobrovoljni davaoci krvi sa besplatnim ulaznicama mogu da uživaju u ljepotama Crne Gore.

Ona je navela da je zahvalna i direktoru NPCG-a Elviru Klici što je sa svojim timom prepoznao važnost te humane aktivnosti.

Dokumentom, kako je kazala, ozvaničila se saradnja i velika je čast što su zaposleni NPCG-a postali dio porodice dobrovoljnih davalaca krvi.

„Naša saradnja će biti veoma uspješna i nadam se dugoročna, jer je dobrovoljno davanje krvi jako važna stvar“, rekla je Rašović.

Prema njenim riječima, bitno je to što su NPCG prepoznali Zavod kao ustanovu kojoj mogu na taj način da pomognu i što su se zaposleni u tom preduzeću pridružili akciji koja se ne plaća.

„Ono što čovjeka vodi su posebni osjećaji, jer nema boljeg stanja nego nekome podariti život“, poručila je Rašović.

Klica je rekao da je zahvalan Zavodu na njihovoj inicijativi i što su omogućili da NPCG uđe u porodicu dobrovoljnih davalaca krvi.

„Najmanje što smo mogli da učinimo je ustupanje besplatnih ulaznica za sve dobrovoljne davaoce krvi“, kazao je Klica.

Prema njegovim riječima, zaposleni NPCG-a su na zadatku da čuvaju prirodne ljepote Crne Gore, a zadatak Zavoda je da neposredno i humano čuva živote određenih ljudi.

„Ovo je samo početak buduće saradnje i simbolično potpisivanje memoranduma, a nadam se da će u narednom periodu biti još više zajedničkih akcija“, istakao je Klica.

Kako je rekao, nada se da će mnogo više posjetioca NPCG doći da obavi humani gest, odnosno da da dobrovoljno krv, kako bi spasio nečiji život.

Najčitanije