fbpx
NaslovnicaCrna GoraDobri uslovi za vožnju

Dobri uslovi za vožnju

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Zbog izvodjenja minerskih radova na magistarlnom putu M-10 Podgorica –Cetinje lokalitet Crna Greda obustavlja se saobraćaj za sve vrste vozila od 11 i 15 do 11 i 45. sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Rožaje – Špiljani saobraćaj se obustavlja od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja – Metaljka zbog bušačko minerskih radova dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila od devet do 11 sati i od 14 do 16 sati.

Na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Na regionalnom putu Mateševo – Andrijevica, zbog sanacije klizišta Gnjili potok, saobraćaj je obustavljen za teretna vozila sa i bez prikolice
nosivosti preko pet tona.

Na tom putu saobraćaj će i biti obustavljena više puta dnevno u trajanju od 30 minuta zbog betoniranja i promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad – Podgorica, dionica Komanski most – skretanje za Bandiće, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta zbog iskopa materijala.

Zbog radova na magistralnom putu M-11 Lepetani – Tivat odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a povremeni prekidi saobraćaja su najviše do 15 minuta.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice – Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, u trajanju ne dužem od dva sata.

Zbog demontaže konstrukcije u blizini stuba P2 na mostu Moračica , Auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvač-Mateševo, obustava saobraćaja ne dužem od 60 minuta u terminu od 7 -11 sati i od 13 do 17 sati.

Na regionalnom putu Krstac – Ivanova korita, dionica Međuvršje – Ivanova korita, zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično jednom trakom na mjestu radova.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izgradnje kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici kod Doma Vojske i skretanja za Gradiošnicu na magistralnom putu M-11 dionica Lepetani – Tivat odobreno je privremeno postavljanje saobraćajne signalizacije.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Pljevlja – Ranče saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 sati i od 13 do 15 sati.

Na regionalnom putu Vladimir-Ostros-Virpazar u mjestu Ostros zbog snimanja igranog filma dolaziće do obustava saobraćaja ne dužih od 30 minuta.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča-Godovo, na putu Rožaje–Tutin.

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić-Bileća, zatvoren je zbog rekonstrukcije.

Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo je odluku da Institut za javno zdravlje (IJZ) privremeno izuzme Bosnu i Hercegovinu (BiH) sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije.

Ulazak iz BiH moguć za građane država sa liste IJZ uz negativan PCR, star ne više od 72 sata, ili pozitivan rezultat na antitijela na novi koronavirus klase IgG dobijen ELISA serološkim testom, star ne više od 72 sata, urađen u akreditovanim laboratorijima iz BiH.

Isti testovi su obavezni i za rezidente Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz BiH za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove, neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka, na putu Pljevlja – Čajniče.

Najčitanije