fbpx
NaslovnicaCrna GoraDirektor ASK-a ponovo nije izabran

Direktor ASK-a ponovo nije izabran

Podgorica, (MINA) – Direktor Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) danas ponovo nije izabran jer nijedan kandidat nije dobio potrebnu većunu članova Savjeta Agencije.

Članovi Savjeta ASK-a danas su razgovarali sa Vukasom Radonjićem i Savom Milašinovićem koji su
ispunjavali konkursne uslove za izbor direktora.

“Odlučujući o izboru direktora ASK, konstatovano je da nijedan kandidat nije dobio potrebnu većinu glasova članova Savjeta ASK za izbor na tu funkciju”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je konstatovano da Elvira Pupović ne isunjava uslove konkursa, jer je Savjet ASK naknadno utvrdio da je u prethodnih deset godina obavljala funkciju u političkoj partiji.

“Savjet je ocijenio neprimjerenom odluku v.d. direktora ASK da ne dozvoli ulaz u prostorije ASK medijskoj kući koja bi sačinila audio-vizuelni snimak sjednice, radi dalje distribucije medijima. Konststovano je da je navedenim činom nanesena direktna šteta ASK-u, za šta je direktno odgovoran v.d. direktora ASK”, kaže se u saopštenju.

Vršilac direktora ASK-a je Savo Milašinović, koga je na tu fukciju 13. januara izabrao Savjet. On je ranije bio pomoćnik direktora ASK-a.

Na prethodnom konkursu za direktora ASK-a jedini kandidat bio je Milašinović, ali ni tada nije dobio potrebnu većinu.

Doskorašnji direktor ASK-a Sreten Radonjić krajem prošle godine je izabran za predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Savjet je odlučio da se ponovni javni konkurs za izbor direktora ASK-a objavi 2. aprila.

Najčitanije