fbpx
NaslovnicaCrna GoraDIK potvrdio listu SDP-a

DIK potvrdio listu SDP-a

Podgorica, (MINA) – Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je listu „Jaka Crna Gora” Socijaldemokratske partije (SDP) za učešće na parlamentarnim izborima.

To je prva potvrđena lista za izbore koji će biti održani 30. avgusta.

SDP je u utorak, kao prva politička partija, predala izbornu listu za učešće na izborima.

Iz SDP-a su naveli da je nosilac liste predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković profesor građanskog i stvarnog prava i prava autorstva na Univerzitetu Crne Gore.

Na drugom mjestu je zamjenik predsjednika Raško Konjević, nekadasnji ministar unutrasnjih poslova i finansija, a na trećem nekadašnji lider Ranko Krivokapić, bivši predsjednik Skupštine i predsjednik Parlamentarne skupstine OEBS

Na četvrtom mjestu je potpredsjednik Adnan Striković, ginekolog iz Bijelog Polja, a na petom generalni sekretar partije Ivan Vujović, diplomirani pravni.

Potpredsjednik SDP-a advokat Bojan Zeković, nalazi se na šestom mjestu, a na sedmom član Predsjedništva Adis Balota inače profesor informacionih tehnologija Univerziteta Mediteran.

Osma je predsjednica Foruma žena i bivša glavna upravna inspektorka Dragica Anđelić, deveti je potpredsjednik Ivan Ilić inače hirurg, doskorašnji direktor Bolnice Kotor, a deseti član predsjedništva SDP-a i nekadasnji direktor Radio difuznog centra Željko Nikolić.

Na listi se, između ostalih, nalaze i diplomirani menadžer i član predsjedništva SDP-a Nikola Đurašković, ekonomistkinja i predsjednica Foruma mladih SDP-a Amina Cikotić, diplomirani pravnik i predsjednik ulcinjskog SDP-a Naser Resulbegović.

Na listi su i magistar ekonomije i predsjednik budvanskog SDP-a Mihailo Đurović, kao i diplomirana pravnica i međunarodna sekretarka SDP-a Jelena Mitrović.

Na listi su i viši fudbalski trener i dugogodišnji fudbalski radnik Budimir Miranović, bivši poznati savezni fudbalski sudija Dražen Dragojević, nekadašnja direktorka Turističke organizacije Bernarda Moškov, kao i pravnik i istoričar Novak Adžić.

Na listi je oko 35 odsto žena i nesto manje od 30 odsto mlađih od 30 godina.

Najčitanije