fbpx
NaslovnicaCrna GoraDijalogom do imenovanja u pravosuđu

Dijalogom do imenovanja u pravosuđu


Podgorica, (MINA) – Evropska unija (EU) je upoznata sa glasanjem o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu, kaže za TVCG portparolka Evropske komnisije (EK) Ana Pisonero Hernandez.

Ona je za Televiziju Crne Gore ocijenila da Crna Gora treba da postigne dalji napredak u reformama vladavine prava i da se uključi u međupartijski dijalog o ključnim predstojećim imenovanjima u pravosuđu.

“Pozdravljamo da je Crna Gora u procesu revizije Zakona o državnom tužilaštvu dva puta zatražila mišljenje Venecijanske komisije”, navela je Pisonero.

Ona očekuje da će se Crna Gora prioritetno pozabaviti preostalim pitanjima istaknutim u naknadnom mišljenju Venecijanske komisije o revidiranom nacrtu izmjena i dopuna Zakona o državnom tužilaštvu, posebno o ranom raspustanju svih članova Tužilačkog savjeta.

“Da bi dalje napredovala na svom putu ka EU i ispunila privremena mjerila za Poglavlje 23 pregovora o pristupanju EU, Crna Gora treba da postigne dalji napredak u reformama u vladavini prava i da se uključi u međupartijski dijalog o ključnim predstojećim imenovanjima u pravosuđu”, zaključila je Pisonero.

Najčitanije