fbpx
NaslovnicaCrna GoraDijalog o izbornom zakonodavstvu jedini realan pristup

Dijalog o izbornom zakonodavstvu jedini realan pristup


Podgorica, (MINA) – Dijalog u Odboru za izborno zakonodavstvo jedini je konstruktivan pristup, sve ostalo je produženi pokušaj opstrukcije, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić.

On je rekao da DPS smatra da bi Crna Gora trebalo da aktivira sve raspoložive resurse da bi brže napredovala, uključujući i potencijale u opoziciji.

“Ali ne da im ustupimo dio vlasti i učinimo ih važnijim od onoga što su im građani opredijelili na izborima”, kazao je Nikolić Pobjedi.

Prema njegovim riječima, ako se želi u društvo evropskih naroda i zemalja, mora se učiti demokratiji i dijalogu.

Nikolić je rekao da moraju svi ponešto žrtvovati i konkretnim potezima pokazati političku i ljudsku volju, da smanjuju jaz političkih podjela koje nikome ne mogu donijeti dobro.

“Nama je potrebna konkurencija sa kojom možemo da podijelimo odgovornost za upravljanje državom, a ne utrkivanje među opozicionim akterima, ko će bolje da se zakune kako nikad neće sarađivati sa DPS-om, misleći da će im to obezbijediti bolji rejting među opozicionim biračima”, kazao je Nikolić.

On je dodao da odgovorna politika podrazumijeva spremnost na kompromis. “A do kompromisa je moguće doći jedino kroz dijalog”.

Nikolić je rekao da uspješne partije sa jakim liderima nemaju previše razloga da preispituju svoju upravljačku strukturu.

“Dosadašnji model rukovođenja DPS-om bio je osuđen na uspjeh, zato ne vidim potrebu za senzacionalnim promjenama”, kazao je, u susret Kongresu partije Nikolić.

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...