fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF traži hitnu sjednicu Tužilačkog savjeta

DF traži hitnu sjednicu Tužilačkog savjeta

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) zatražio je da vršilac dužnost vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković sazove hitnu sjednicu Tužilačkog savjeta i da zatraže informacije u vezi sa dokumentom koji je navodno dostavljen Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević, na konferenciji za novinare, kazao je da su saznali da je prije nekoliko sedmica na ime glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u SDT stigao zvaničan dokument koji obara presudu za državni udar.

„Pravo je pitanje zbog čega Katnić već nekoliko sedmica krije taj dokument i zbog čega ga nije uputio ka Višem sudu i strankama u postupku“, rekao je Knežević.

Kako je naveo, Stanković na sjednicu Tužilačkog savjeta treba da pozove Katnića kako bi pred tom tužilačkom organizacijom i cjelom crnogorskom javnošću obznanio kakav je to dokument dobio od zvaničnih organa Srbije.

Upitan da li znaju o kakvom dokumentu se tačno radi, Knežević je odgovorio da imaju nezvanične informacije i da upravo zbog toga što su nezvanične pozivaju Katnića da objavi taj dokument.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...