fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF spreman na dogovor oko izbora Tužilačkog savjeta

DF spreman na dogovor oko izbora Tužilačkog savjeta

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) spreman je na dogovor oko izbora članova Tužilačkog savjeta, kazao je poslanik tog političkog saveza Milun Zogović.

On je za Televiziju Crne Gore rekao da ne bi bilo sporno da na istoj sjednici, na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada, bude izabran novi Tužilački savjet.

“Time bi se stvorili preduslovi za finalni obračun sa kriminalom i korupcijom u Crnoj Gori, što je jedan od osnovih preduslova za evropske integracije i otvaranje poglavlja 23 i 24″, naveo je Zogović.

On je poručio da oni koji budu u Tužilačkom savjetu treba da budu hrabri i odvažni, prenosi portal RTCG.

“Kod DF-a dobre volje ne fali, očekujem što prije zajedničkih sastanaka i rješavanje političke krize, što je preduslov za normalan kolosijek”, naveo je Zogović.

Zogović je rekao da je sve što se dešava posljednjih dana na političkoj sceni proizvod dobrog kursa sa građanima i želja da se obezbijede svi preduslovi da se život u Crnoj Gori nastavi i da se posvete problemima koje građani pominju.

On je kazao da je uvjeren da će pregovarački proces dovesti do rješavanja krize unutar parlamentarne većine, što će za posljedicu, kako je naveo, imati stabilnu vlast.

Prema riječima Zogovića, politički sporazum između Demokratske Crne Gore i DF-a je normalan i prirodan slijed, nakon posljednjeg sastanka parlamentarne većine, gdje se gotovo konsenzusom došlo do potrebe da dođe do dogovora dva najjača konstituenta aktuelne parlamentarne većine.

“Mi iz DF-a smo sve vrijeme pokazivali dobru volju da se dođe do rješenja, i u tom cilju smo našu dosadašnju političku platformu korigovali”, naveo je Zogović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije