fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF pozivom na litije poručio da prezire mjere Vlade

DF pozivom na litije poručio da prezire mjere Vlade

Podgorica, (MINA) – Poslanici Demokratskog fronta, koji pozivaju građane na litiju u utorak, jasno i nedvosmisleno uputili su poruku Vladi da preziru nju i mjere donešene u cilju zaštite stanovništva od zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta.

Iz Crnogorskog pokreta kazali su da su “beranski ustanici” protiv crnogorskog ustavnog poretka masovnim okupljanjem i uzvicima “ne damo svetinje” javno i masovno demonstrirali prezir prema mjerama Vlade, prkoseći vlastima i “stavljajući im na znanje da suverenitet ove zemlje nije u rukama adresa koje stoluju u Podgorici”.

“Direktno i jasno su im kazali da nad Crnom Gorom, iz pašinoga Konaka na Kalemegdanu, u kome je stolovao, lebdi duh šefa “Crne ruke” Dragutina Dimitrijevića Apisa koji se protivio uvođenju demokratije u takozvanim novoslobođenim krajevima, kako je govorio, “dok se naši novi podanici ne izjednače sa svojom braćom u starim granicama u ljubavi prema Srbiji”, rekli su iz Crnogorskog pokreta.

Oni su kazali da bi bilo dobro da tužilaštvo koje, kako su naveli, samo formalno izviđa slučajeve beogradskih popova koji su kršili mjere Vlade, bez namjere da ih riješi i pokrene postupak, ima u vidu tu misao koja je temelj beogradske politike prema Crnoj Gori.

“A bilo bi mudro i da je neki premudri političari uvijek imaju na umu i razumiju da nema Crne Gore bez Crnogoraca, ni njih bez crnogorske države, ili neka objave žiro-račun da poreze plaćamo beogradskim popovima”, rekli su iz Crnogorskog pokreta.

Najčitanije