fbpx
NaslovnicaCrna GoraDemokrate proglasile pobjedu u Herceg Novom

Demokrate proglasile pobjedu u Herceg Novom

Podgorica, (MINA) – Koalicija “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi” proglasila je pobjedu na današnjim izborima u Herceg Novom.

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da je, prema 100 odsto prebrojanih glasova, ta koalicija osvojila 28 odsto glasova.

Kako prenosi portal RTCG, slijedi “Evropski tim za Herceg Novi” sa 22 odsto, “Za budućnost Herceg Novog” sa 19 odsto, Novska lista takođe 19 odsto, Crno na bijelo sedam odsto i Prava Crna Gora sa četiri odsto.

Bečić je ocijenio da su partije vlasti na istorijskom maksimumu, a Demokratska partija socijalista (DPS) na istorijskom minimumu.

“Istorijski rezultat je da je, prvi put, jedna koalicija, a u ovom slučaju naša, imala više glasova nego cjelokupna opozicija, odnosno DPS”, kazao je Bečić.

On je naveo da ta koalicija ima 28 odsto (dest mandata), DPS nepunih 22 odsto (osam mandata), “Za budućnost Herceg Novog i Novska lista po 19 odsto (po sedam mandata), URA dva odbornička mandata, Prava jedan mandat.

Nosilac liste “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi”, Stevan Katić, rekao je da je ta koalicija pobijedila uprkos, kako je naveo, opstrukcijama i pritiscima spolja i iznutra.

“Rezultat u Herceg Novom je nešto što smo očekivali i bila projekcija da naša koalicija bude najjača od svih, a posebno od DPS-a koja je doživjela ubjedljivi poraz”, ocijenio je Katić.

On je kazao da su današnji izbori dokaz da DPS nestaje sa političke scene.

Najčitanije