fbpx
NaslovnicaCrna GoraDemokrate i URA da se izjasne o izjavama Krivokapića

Demokrate i URA da se izjasne o izjavama Krivokapića

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) je pozvala Demokrate i Građanski pokret URA da se jasno odrede prema javnim istupima mandatara Zdravka Krivokapića u vezi epidemije koronavirusa, imajući u vidu, kako se ocjenjuje, stepen društvene opasnosti njegovih izjava.

Navodi se da je Krivokapić tvrdnjom da onom ko vjeruje nijesu potrebne zdravstvene mjere pokazao frapantan stepen neodgovornosti prema aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

„Prema borbi koju vode mnogi građani protiv COVID 19 i velikim naporima zdravstvenih radnika i cijeloga društva da odgovore na ogromne zdravstvene izazove”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, nakon gotovo svakog nastupa nekog od apostola nove vlasti javnost stiče utisak da se želi inaugurisati dogmatski pristup i srednjevjekovna paradigma, uz potpuno neprimjerenu i opasnu retoriku tretiranja konkretnih problema.

“Tako nam je mandatar slavodobitno sugerisao da pričešćivanje jednom kašičicom u okolnostima eksplozije virusa sasvim dobra i poželjna stvar. To što ga zdrav razum i stvarnost demantuju izgleda nije preveliki problem za nekog ko već od sjutra želi da vodi državu”, kaže se u reagovanju SDP-a.

Kako se upozorava, to što je stvarnost da je Crna Gora epidemiološki u najgorem stanju u cijeloj Evropi, za budućeg premijera nije problem jer se nova Vlada umjesto stvarnošću, zdravljem i ekonomijom, očigledno namjerava baviti metafizikom i crkvenom dogmom.

“Da li se gospodine Krivokapiću zapitate kakvu poruku šaljete Vašim izjavama? Da li ste svjesni primjera koji pružate i težine i ozbiljnosti riječi koje izgovarate imajući u vidu vašu buduću poziciju premijera”, upitali su iz SDP-a.

Ocjenjuje se da nova vlast, iako još nije izabrana već proizvodi ogromne štetne posljedice i po mentalno i po fizičko zdravlje građana.

“Promocija ksenofobije, nacionalizma, vjerskog fanatizma i sa najvišeg mjesta “kašičice” kao lijeka protiv korone jasna su poruka kojim pravcem će nova vlast voditi crnogorsko društvo, koje je ionako zapušteno i devastirano zahvaljujući politici dosadašnje vlasti”, kaže se u reagovanju.

Ističe se da Crna Gora mora imati snage da uputi snažan građanski odgovor i poruku da neće ni po koju cijenu dozvoliti igranje sa elementarnim civilizacijskim dostignućima i zdravim razumom građana.

“Zato, SDP poziva kolege iz Demokrata i URE da se jasno odrede prema ovakvim javnim istupima njihovog mandatara, posebno imajući u vidu stepen društvene opasnosti koje takve izjave mogu izazvati u veoma teškom i izazovnom momentu u kojem se kao društvo nalazimo”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije