fbpx
NaslovnicaCrna GoraDemokrate, Demos i još tri subjekta formirali građanski blok

Demokrate, Demos i još tri subjekta formirali građanski blok

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora, Demos, Nova ljevica, Partije penzionera, invalida i restitucije i Društva za istraživanje politike i političke teorije donijeli su odluku o formiranju građanskog bloka i uspostavljanju predizborne koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima.

Iz zajedničkom saopštenju navodi da su odluku donijeli jer je dio opozicionih partija odbio mogućnost bojkota izbora i najavio učešće na njima.

„U okruženju subjekata i grupacija koje imaju izražen nacionalni predznak, bilo da govorimo o jednom, drugom ili trećem, ova koalicija nema namjeru da ide ni u srpske, ni u albanske, ni u crnogorske, ni u bošnjačke, niti u bilo koje druge nacionalne blokove“, dodaje su u saopštenju.

Oni su pozvali sve opozicione kolege da stave veto na međusobne napade, podmetanja i prozivanja.

„Jer je onaj ko u ovom trenutku, kada se Demokratska partija socijalista (DPS) nalazi u nikad težoj poziciji, napada opoziciong kolegu, radi direktno u korist DPS-a i pokazuje da mu smjena vlasti nije prioritet, već samo mandat više“, dodaje su u saopštenju.

Oni su naveli da očekuju da će se i ostale opozicione kolege grupisati saglasno programskim i ideološkim sličnostima, i da će iz različitih pravca, ujedinjeni u međusobnom nenapadnju, solidarnosti i saradnji, pobijediti zajedničkog protivnika.

„Naš protivnik je jasan – to su snage kriminala, korupcije, nepravne države, sve ono što su naši građani, a i relevantne međunarodne adrese konstatovali. Konačno, nas protivnik su podstrekivači raskola i mržnje u Crnoj Gori, sa svim teškim posledicama za zemlju, s ciljem skretanja pažnje sa suštinskih, životnih pitanja naših građana“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...