fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐeljošaj: Ne možemo biti u koaliciji sa onima koji negiraju našu kulturu...

Đeljošaj: Ne možemo biti u koaliciji sa onima koji negiraju našu kulturu i istoriju

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj, koji predvodi izbornu listu koalicije “Albanska lista Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj”, ocijenio je da se u prethodnih 30 godina dokazalo da Albanci svoja prava, zahtjeve i razvoj mogu da ostvare samo preko nacionalnih partija.

“Najvažnije je da se albanski glasovi ne gube u takozvanim građanskim partijama, jer bez obzira na našu nacionalnu opredijeljenost, ne vidim ni kod drugih veću „građansku, evropsku orijentaciju“, kazao je Đeljošaj.

On je Vijestima rekao da nikako ne mogu biti u koaliciji sa onima koji bi da naprave samo pravoslavnu Crnu Goru, negiraju njihovu kulturu i istoriju, ne prihvataju realnost postojanja Kosova i veličaju osuđene ratne zločince.

Dvije albanske koalicije su predale izborne liste za parlamentarne izbore.

Đeljošaj smatra da izlazak u dvije liste nije ni toliko slab izbor.

“Istina, mogućnosti za veći uspjeh bile bi veće kada bismo izašli sa jednom listom, međutim to bi s druge strane dovelo i do nekakvog monizma među Albancima”, naveo je Đeljošaj.

Kako je kazao, ovako albanskom biraču daju mogućnost izbora.

Odgovarajući na pitanje na čemu će biti fokus njihovog izbornog programa, Đeljošaj je naveo da su dosadašnji zahtjevi albanskih političkih stranaka bili uglavnom vezani za identitetska pitanja i opštinu Tuzi.

On je dodao da su u ovom sazivu, zahvaljujući prije svega njihovom angažovanju kao parlamentarne koalicije, konačno riješena neka od najvažnijih.

“Smatramo da je jedan od osnovnih pokazatelja demokratičnosti jednog društva odnos većine od manjine. Taj odnos se gradi kao proces, u kome ćemo i dalje aktivno učestvovati”, rekao je Đeljošaj.

On je dodao da je došlo vrijeme i da se više bave ekonomskim pitanjima.

Najčitanije