fbpx
NaslovnicaCrna GoraDamjanović: Odgovornost svakog pojedinca osnov politike

Damjanović: Odgovornost svakog pojedinca osnov politike

Podgorica, (MINA) – Dobrobit čitavog društva, kroz zdravu konkurentsku utakmicu između svih pojedinca, jedini je put prosperiteta kojem mora da teži Crna Gora, kazala je potpredsjednica Demokratske partije socijalista (DPS) Sanja Damjanović.

Ona je rekla da je odgovornost svakog pojedinca osnov politike te partije i temeljna vrijednost koje se neće odreći.

“Uvjeravam Vas da će partija znati da se izbori sa devijantnim ponašanjima pojedinaca, ukoliko utvrdimo da ih je bilo”, navela je Damjanović u intervjuu Pobjedi.

Ona je kazala da će promocija lične odgovornosti biti visoko na agendi novoizabranog Predsjedništva.

“Dobrobit čitavog društva, kroz zdravu konkurentsku utakmicu između svih pojedinca, jedini je put prosperiteta kojem mora da teži naša zemlja”, navela je Damjanović.

Ona je rekla da će uključiti značajan broj mladih u rad partije u kontinuitetu.

“Predložićemo programe stipendiranja, javne pozive za mlade i promovisati naš rad kroz najbolje primjere. Neophodno je da svi zajedno znanjem, vještinama i neiscrpnom energijom radimo na ozdravljenju odnosa među ljudima, te inspirišemo kreativnu energiju svih pojedinaca u pravcu prosperiteta Crne Gore”, dodala je Damjanović.

Ona je istakla da je sigurna da će DPS znati da odlučno odbrani sve vitalne interese Crne Gore.

Ona je kazala da su predstojeći izbori u Nikšiću prava prilika da predstave novu političku platformu njihovim biračima.

“Energija koja se rasplamsava kod naših građana ukazuje na potrebu da se, kao nikad ranije, približimo svakom pojedincu, oslušnemo njihove potrebe i ponudimo nova rješenja za izazove sa kojima se suočavamo, pogotovo tokom krize izazvane pandemijom kovid-19”, rekla je Damjanović.

Nikšić je, kako je dodala, uvijek bio i ostaće katalizator razvoja Crne Gore i “naša je odgovornost da predano radimo na njegovom daljem razvoju”.

“Što se tiče prisustva određenih pojedinaca iz susjedne Srbije u Nikšiću i njihovim namjerama, izražavam opravdanu sumnju da se radi o nelegalnim aktivnostima koje za cilj imaju narušavanje izbornog procesa i opstruiranje izborne volje građana Nikšića. Crna Gora je otvoreno napadnuta i nemamo pravo na zabludu”, rekla je ona.

Damjanović je kazala da treba kreirati široki bedem oko građanskog, antifašističkog i evropskog Nikšića.

“Prijeti nam teška civilizacijska regresija, zato moramo uložiti svu kreativnu energiju kako bismo pokrenuli zamajac budućeg razvoja za naš, jedini, Nikšić”, rekla je Damjanović.

Kako je navela, pravi je trenutak da se okupe svi dobronamjerni akteri “kako bismo ujedinjeni, tolerantni i prije svega orijentisani na međusobnu saradnju uradili sve što je potrebno da našem Nikšiću osvijetlimo put ka boljem i prosperitetnijem životu”.

“To građani Nikšića od nas očekuju, a mi smo i odlučni i sposobni da odgovorno ispunimo ta očekivanja”, rekla je Damjanović.

Odgovarajući na pitanje kako joj sada izgleda Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, ona je navela da je spajanje četiri ministarstva u jedno presedan do sada neviđen u modernoj Evropi.

“Motivi koji stoje iza takve odluke meni nijesu poznati. Sva četiri resora bila su izuzetno uspješna u prethodnoj Vladi upravo zbog posvećenosti kolega ministara da svojim liderstvom unaprijede ambijent u kojem živimo”, rekla je Damjanović.

Ona je kazala da je duboko uvjerena da četvororesorno ministarstvo nikada ne može biti uspješno kao što to mogu biti samostalni resori.

“Vrijeme će pokazati ispravnost ove odluke ali će do tada teško izgrađen sistem rada i stvaralačka energija čitavog tima definitivno biti narušena, da ne kažem izgubljena”, ocijenila je Damjanović.

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...