fbpx
NaslovnicaCrna GoraDalje otvaranje granica biće usklađeno sa odlukama EU

Dalje otvaranje granica biće usklađeno sa odlukama EU

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će dalju politiku otvaranja granica uskladiti sa politikom i odlukama Evropske unije (EU) čim one budu konačne i saopštene, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT).

„Potvrđujući i na ovom planu strateško opredjeljenje Crne Gore da poštuje, slijedi i primjenjuje evropska pravila i principe, NKT je odlučilo da dalju politiku otvaranja granica, što je izvjesna potreba naše ekonomije, uskladi sa politikom i odlukama Unije, čim one budu konačne i saopštene“, navodi se u saopštenju Vlade.

NKT je na današnjoj sjednici konstatovalo da su sve mjere tog tijela i aktivnosti nadležnih organa doprinijele visokim nivoom zaštite zdravlja i života građana.

Na sjednici je ocijenjeno da je NKT profesionalno i nepristrasno analiziralo epidemiološke podatke koji su stizali iz pojedinih država i dosljedno donosilo odluke sa ciljem zaštite zdravlja i života crnogorskih građana i stranaca u Crnoj Gori.

„Putevi importacije koronavirusa u našu zemlju, usljed neodgovornosti pojedinaca i razvoj epidemiološke situacije u državama regiona potvrdili su da smo i ovog puta donijeli ispravne odluke u interesu građana Crne Gore i javnog zdravlja“, konstatovano je na sjednici.

NKT je podsjetilo da je uspjeh u prvoj fazi odgovora na koronavirus rezultat ukupnog zajedništva, solidarnosti i discipline.

„Moramo i sada biti solidarni i združeni jer je to uslov za uspjeh cijelog društva“, poručeno je na sjednici NKT-a.

Najčitanije

Ivanović v.d. izvršnog direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) imenovao je Vladimira Ivanovića za...