fbpx
NaslovnicaCrna GoraDačić: Za Srbe ljekovito da uđu u vlast

Dačić: Za Srbe ljekovito da uđu u vlast


Podgorica, (MINA) – Crna Gora treba da riješi slučaj Branke Milić u okviru svojih institucija, a na Srbiji je da pomogne razmjenom obavještajnih podataka i informacija, kazao je šef srpske diplomatije.

Dačić je u intervjuu Danu kazao da se u tom slučaju trude da dođu do rješenja.

“Ne zaboravite da je Srbija, kao i svaka druga država, dužna da pomogne svakom svom državljaninu koji od nje traži pomoć. Ta pomoć pripada i gospođi Milić. Nadam se da će nadležne institucije obje države, uz saglasnost Milić, doći do obostranj prihvatljivog rješenja”, rekao je Dačić.

On je ocijenio da bi za odnose dvije države, ali i za unutrašnju stabilnost Crne Gore, bilo ljekovito da Srbe postanu dio vladajuće koalicije.

“Mnogi problemi bi tako mogli da budu prevaziđeni”, ocijenio je Dačić.

On smatra da su odnosi Srbije i Crne Gore stabilni.

“S naše strane, važno je da postoji dijalog. I imamo isti cilj, a to je Evropska unija i stabilnost regiona”, kazao je Dačić.

On je poručio da Srbija želi Crnoj Gori ulazak u Evropsku uniju, da želi odlične partnerske odnose sa Crnom Gori i da su otvoreni za razgovor o svim temama koje obje strane smatraju važnim.

“Ali, ne možemo prihvatiti ulogu dežurnog krivca za svačije probleme. Na kraju, Crna Gora treba najzad da shvati da u Srbiji nema nikakvog žala zbog rastanka sa Crnom Gorom. Srećan put, kamo sreće da se nikad nismo ni spajali”, poručio je Dačić.

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...