fbpx
NaslovnicaCovid19Crnoj Gori donacija od deset hiljada vakcina

Crnoj Gori donacija od deset hiljada vakcina

Podgorica, (MINA) – Vlasnik Adriatic propertisa i Universal Capital Banke Petros Statis ponudio je Crnoj Gori donaciju od deset hiljada vakcina za borbu protiv COVID 19, saopšteno je iz Kabineta crnogorskog predsjednika.

Kako su naveli, riječ je o vakcini državne kineske kompanije „Sinopharm“ koja je zvanično odobrena i već se koristi u više država svijeta.

„Zahvaljujući dobročinstvu Statisa-vlasnika kompanije Adriatic propertis i Universal Capital banke, koje uspješno posluju u Crnoj Gori, obezbijeđena donacija u roku od nekoliko dana mogu biti na raspolaganju crnogorskom zdravstvenom sistemu Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nastavio je da kontinuiranom saradnjom sa uvaženim međunarodnim partnerima pomaže u objezbjeđivanju potrebnih ljekova, medicinske i zaštitne opreme u cilju uspješnog suzbijanja epidemije koronavirusa u Crnoj Gori.

On je zahvalio Statisu na odgovornom odnosu prema Crnoj Gori i zdravlju građana, i ukazao na važnost održavanja kvalitetnih partnerskih i prijateljskih odnosa sa kompanijama i pojedincima u Crnoj Gori i inostranstvu.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu