fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski karatisti na Evropskom prvenstvu: Cilj što više pobjeda 

Crnogorski karatisti na Evropskom prvenstvu: Cilj što više pobjeda 


Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatisti žele da se na Evropskom prvenstvu predstave u što boljem svjetlu, ostvare što više pobjeda i umiješaju se, ukoliko im se ukaže prilika, u borbu za medalju, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da medalja nije cilj, ali da jeste realna i ostvariva želja.

Crnogorski karate će na seniorskom šampionatu Evrope, koji će od sjutra do nedjelje biti održan u španskoj Gvadalahari, predstavljati 15 takmičara – 11 u borbama i četiri u katama.

U borbama pojedinačno nastupiće Nenad Dulović (60), Mario Hodžić (do 67), Nemanja Brašanac (do 75), Nikola Malović (do 84), Predrag Smolović (preko 84). Samo u ekipnoj konkurenciji takmičiće se Vuk Popović i Luka Ivanović.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno za medalju u Gvadalahari boriće se Jelena Maksimović (do 55), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68), dok će samo ekipno raditi Ksenija Rajović.

U katama pojedinačno nastupiće Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji će biti i dio tima sa Mijatom Vojvodićem i Srđanom Vukovićem.

Selektor muškog tima u borbama, Slobodan Vlahović kazao je da crnogorski karatisti spremno dočekuju start šampionata sa ambicijama da se predstave u najboljem svjetlu.

“Očekivanja karatista su uvijek velika, ali ovog puta imajući u vidu da smo došli sa podmlađenim sastavom žlimo da se prije svega predastavimo u najboljem svjetlu. Ova ekipa je projektovana da bude zajedno 7 8 godina, imamo mlade momke, koji su u mlađim kategorijama ostvarivali dobre rezultate. Imajući to u vidu svaki dobijeni meč je veliki plus i iskustvo za njih, ali ćemo sve uraditi da se uključimo u borbu za medalju”, kazao je Vlahović.

Takmičar u borbama Nenada Dulović kazao je da je spreman i da željno očekuje start šampionata.

“Spremni smo, naporno smo trenirali. Ne sumnjam u svoj kvalitet i spremnost. To je moje treće seniorsko prvenstvo i nadam se da ću ostvariti najbolji rezultat. Daću sve od sebe da dođem do jednog odličja. Dobro sam počeo godinu, osvojio sam bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Danskoj. Medalja iz Alborga je još veći motiv da pružim još više i izborim pobjedničko postolje”, kazao je Dulović.

Sjutra, prvog takmičarskog dana na tatami će svi takmičari u pojedinačnoj konkurenciji.

Najčitanije