fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski državljani uhapšeni u Šibeniku

Crnogorski državljani uhapšeni u Šibeniku

Pogorica, (MINA) – Službenici hrvatske policije uhapsili su u Šibeniku crnogorske državljane P.L. (20) i M.M. (25), koji se sumnjiče za učešće u ubistvu B.M. i ranjavanje tri osobe 11. juna ove godine na Cetinju.

Iz Uprave policije je saopšteno da su P.L. i M.M. prilikom hapšenja posjedovali falsifikovana inostrana dokumenta.

Kako se navodi, P.L. je imao dva dokumenta sa različitim identitetima, zbog čega je obojici nadležni sud u Hrvatskoj odredio istražni zatvor, zbog krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

„Na osnovu razmjene podataka crnogorske i hrvatske policije, službenici hrvatske policije su, postupajući po međunarodnoj potjernici Interpola Podgorica, u Šibeniku uhapsili crnogorske državljane P.L. i M.M“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz Uprave policije, nakon završetka postupka u Hrvatskoj, a po prijemu molbe za izručenje od nadležnih organa Crne Gore, biće pokrenut ekstradicioni postupak radi izručenja P.L. i M.M. Crnoj Gori.

„P.L. se potražuje na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi po naredbi o proširenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, kazali su iz policije.

Iz policije su rekli da se M.M. potražuje radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega po naredbi o proširenju istrage SDT, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Najčitanije