fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski atletičari na mitingu u Kruševcu

Crnogorski atletičari na mitingu u Kruševcu

Podgorica, (MINA) – Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore nastupiće sjutra na sankcionisanom atletskom mitingu u Kruševcu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Crnu Goru će predstavljati Marijana Goranović u bacanju kugle i diska kategorije F41, Maja Rajković u bacanju koplja (F54), Miloš Spaić u bacanju kugle (F11), Danilo Gojković u bacanju koplja (F34) i Miloš Ranitović u skoku u dalj (F13).

Ekipu ce predvoditi selektor Igor Tomić, uz podršku trenera Ranitovića i Gojkovića, poznatih atletskih stručnjaka Gorana Obradovića iz Novog Sada i Bojana Ilića iz Beograda.

Tomić je kazao da je miting u Kruševcu još jedna prilika da crnogorski atletičari potvrde minimalne kvalifikacione norme za Paraolimpijske igre u Tokiju.

“Prilika da Miloš Ranitović u skoku u dalj i Danilo Gojković u bacanju koplja potvrde minimalne kvalifikacione norme i pridruže se ostalima koji su to uradili ove godine u Splitu i Grosetu, kako bi u konačnoj raspodjeli po broju ostvarenih normi dobili što više slotova za igre u Tokiju. Za sada imamo obezbijeđeno po jedno mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji”, kazao je Tomić.

On je istakao da se nastup reprezentacije u Kruševcu finansira iz programa Paraolimpijskog komiteta podržanog od Ministarstva sporta i mladih u 2019.godini.

Najčitanije