fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora sa 13 plivača

Crna Gora sa 13 plivača

Podgorica, (MINA) – Plivačka reprezentacija Crne Gore sa 13 plivača nastupiće na Igrama malih zemalja Evrope, koje će se od 27. maja do 1. juna održati u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.

Takmičenje u plivanju biće održano na otvorenom olimpijskom bazenu u Podgorici od 28. do 30. maja i biće kvalifikaciono za Svjetsko prvenstvo 2019. u Južnoj Koreji i Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Za Crnu Goru nastupiće Ana Marija Kustudić, Jovana Kuljača, Ana Dragović, Anđela Antunović, Ljubica Bošković, Boško Radulović, Nikola Šuka, Aldemar Alikavazović, Ado Gargović, Danilo Svitlica, Aleksa Radović, Antonije Kandić i Vasilije Andrić.

Sa selekcijom će biti treneri Danijela Franeta i Sead Adrović.

“Prvi veliki nastup za skoro cijeli plivački tim Crne Gore. Šansa koja im je data je nešto što se ne pruža tako često. Glavno očekivanje nas trenera je da pruže maksimum i dostojno predstavljaju svoju državu”, kazala je Franeta.

Naša reprezentacija dva dana trenira u Podgorici, a nakon jutarnjeg treninga u nedjelju preseliće se u olimpijsko selo u Budvi.

Najčitanije