fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora posvećena integraciji u EU

Crna Gora posvećena integraciji u EU

Podgorica, (MINA) – Primarni cilj crnogorske vanjske politike ostaje pridruživanje zajednici najrazvijenijih evropskih demokratija, čemu je Crna Gora u potpunosti posvećena, ocijenjeno je u razgovoru Ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) ambasadorom Aivom Oravom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Darmanović se danas sastao sa Oravom povodom završetka njegove diplomatske misije u Crnoj Gori.

Darmanović je odao priznanje Oravu na uspješnom mandatu u Crnoj Gori, i iskazao zadovoljstvo sadržajnom i efikasnom saradnjom koja je ostvarena tokom prethodnog perioda.

On je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio na svim aktivnostima Delegacije EU u Podgorici koje su doprinijele napretku na putu evropske integracije Crne Gore, što je i rezultiralo zaokruživanjem važne faze tog procesa – otvaranjem svih pregovaračkih poglavlja.

Darmanović je poručio da će Crna Gora u narednom periodu još intenzivnije i dinamičnije raditi na zatvaranju pregovaračkih poglavlja.

„Kako bismo u što kraćem periodu napravili krupne, presudne korake ka ostvarivanju centralnih zadataka naše vanjske politike – punopravnog članstva u EU i sveobuhvatnog demokratskog razvoja našeg društva“, dodao je Darmanović.

Orav je istakao da mu je predstavljalo izrazito zadovoljstvo da tokom prethodnih godina boravi u Crnoj Gori i prati razvoj unutrašnjih političkih i društvenih procesa, i bude dio crnogorskog puta ka članstvu u EU.

„Posebno je pozdravio visok stepen usklađivanja vanjske politike Crne Gore sa pozicijama EU, što je, kako je naveo, prepoznato i visoko cijenjeno u Briselu“, kaže se u saopštenju.

Orav je dodao da se nada da će crnogorska država i društvo nastaviti da napreduju u svim oblastima, u cilju kvalitetnijeg socio-ekonomskog statusa svih njenih građana.

Najčitanije