fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora ponosna na svoju dijasporu

Crna Gora ponosna na svoju dijasporu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je ponosna na svoju dijasporu koja njeguje multietnički sklad, tradiciju, jezik i kulturu, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova (MUP) Mevludin Nuhodžić.

Iz MUP-a je saopšteno da je u organizaciji Generalnog konzulata u Frankfurtu, održan sastanak Nuhodžića i predstavnika udruženja crnogorskih iseljenika i drugih istaknutih članova dijaspore.

Navodi se da je Nuhodžić zahvalio iseljenicima na njihovom doprinosu afirmaciji Crne Gore, njenog državnog identiteta, kao i očuvanju tradicije, jezika i kulture.

„Crna Gora je ponosna na svoju dijasporu koja njeguje multietnički i multikulturalni sklad. Zato je unapređenje saradnje sa iseljenicima visoko na listi prioriteta Vlade Crne Gore“, saopštio je Nuhodžić.

On je, kako su kazali, naglasio da je Crna Gora značajno napredovala u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Govoreći o rezultatima na ekonomskom planu, Nuhodžić je ukazao na značaj infrastrukturnih projekata u privredi i turizmu, naglašavajući opredijeljenost Vlade za efikasnije korišćenje potencijala na sjeveru Crne Gore.

On je ocijenio da je za bolji razvoj crnogorske ekonomije važna i uloga iseljenika.

Huhodžić je u tom smislu ohrabrio iseljenika da nastave da ulažu u projekte u Crnoj Gori, kako bi ostvarili zajednički cilj, a to je da bude dostignut životni standard građana Evrope.

“Na tom putu, imaćete punu podršku Vlade. Takođe, iskazujem otvorenost Ministarstva unutrašnjih poslova za sve inicijative koje su usmjerene na snaženje odnosa između matice i dijaspore“, kazao je Nuhodžić.

Navodi se da je Nuhodžić govorio i o intenzivnim aktivnostima koje MUP preduzima u vezi sa međusobnim priznavanjem vozačkih dozvola.

Predstavnici iseljeničke zajednice su, kako su kazali, izrazili zadovoljstvo susretom sa Nuhodžićem i istakli da posebno važnim smatraju očuvanje građanskog koncepta Crne Gore.

“Izrazili su spremnost za jačanje saradnje sa institucijama u matičnoj državi, pozdravljajući politiku Vlade koja je posvećena stvaranju uslova za još čvršće veze sa domovinom”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...